دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

اگر حساب و کتاب نباشد تکلیف این همه خوبی و بدی چه می شد؟

پرسش:
اگر حساب و کتاب برای انسان در کار نباشد تکلیف این همه خوبی و بدی که انسان ها انجام داده اند چه می شد؟
پاسخ :
با سلام و عرض ادب و احترام
به همین دلیلی که در پرسش مطرح کرده اید باید معاد و قیامتی مطرح باشد و انسان ها به  حساب اعمال خویش برسند.
در قرآن آيات فراوانى به چشم مى‏خورد كه از عقل‏ها و وجدان‏ها سؤال مى‏كند كه آيا خوبان وبدان با هم مساوى هستند و هيچ تفاوتى نخواهند داشت؟
«أم نَجعَلُ الّذينَ آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحاتِ كالمفسِدينَ فِى الارض أم نَجعَل المتّقين كالفُجّار» (1) آيا مؤمنين وكسانى كه عمل شايسته انجام داده‏اند مانند مفسدين قرار داده‏ايم و آيا متّقين را همچون فجّار و جنايتكاران يكسان قرار مى‏دهيم؟!
در جاى ديگر مى‏خوانيم: «أفَنَجعلُ المسلِمينَ كالمُجرِمين» (2) آيا ما مسلمانان را همچون مجرمان قرار مى‏دهيم؟!
«أفَمَن كان مؤمِناً كمَن كانَ فاسِقاً لايَستَوون» (3) آيا مؤمن و فاسق يكسانند؟! هرگز چنين نيست.
«أم حَسِبَ الّذينَ اجْتَرِحوا السّيئاتِ أن نَجعلهم كالّذين آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحات» (4) آيا گناهكاران گمان دارند كه ما آنها را همچون مؤمنين و كسانى كه عمل صالح انجام داده‏اند قرار مى‏دهيم؟
بنا بر این از این آیات استفاده می شود که چون خداوند عادل است بايد معاد و حسابرسى باشد و چون دنيا محدود است بايد معاد باشد واگر قيامت نباشد به عدالت خداوند ضرر مى‏زند.
توضيح آنكه مردم در برابر فرمان‏هاى خدا و انبيا دو دسته هستند: عدّه‏اى موافق و گروهى مخالف. قرآن نيز در بيان اين حقيقت مى‏فرمايد: «فَمِنكُم كافِرٌ و مِنكُم مؤمن» (5) بعضى از شما ايمان آورده‏ايد و گروهى هم كافر شديد.
از سوى ديگر در دنيا يا جزاى واقعى اعمال نيست و يا به ندرت گوشمالى‏هايى جزئى به چشم مى‏خورد، كه اگر باشد به اندازه متعادل نيست و دير يا زود خوبان و بدان از دنيا مى‏روند و اگر حساب و جزايى در جاى ديگر مثل قيامت در كار نباشد و با مردن همه نابود شوند، عدالت خدا معنایی پیدا نخواهد کرد بنا بر این آرى چون خداوند عادل است و در دنيا هم جزاى كافى نيست، پس بايد در سراى ديگر جزا و پاداش باشد.
پی نوشت ها:
1) سوره ص آیه 28
2) سوره قلم آیه 35
3)سوره سجده آیه 18
4) سوره جاثیه آیه 21
5) سوره تغابن آیه 2

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت