دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

آیا جهنم هم مثل بهشت چندین طبقه است؟

پرسش:
آیا جهنم هم مثل بهشت چندین طبقه  است و آیا راه بازگشتی هم از جهنم به بهشت وجود دارد؟
پاسخ :
با سلام و عرض ادب و احترام
آری  جهنم نیز مثل بهشت طبقه بندی شده است. در احادیث می خوانیم که جهنم دارای هفت طبقه است که روی هم قرار گرفته و هر طبقه مخصوص گروهی است(1) در پایین ترین و سخت ترین طبقات منافقان جا دارند که قرآن می فرماید : «ان المنافقین فی الدرک الاسفل من النار» (2) منافقان به خاطر مصونیتی که از اظهار اسلام دارند در میان مومنین عامل نفوذی برای کفار بوده و سخت ترین ضربه را در طول تاریخ به اسلام و مسلمین زده اند . از طبقات بهشت به درجات تعبیر می شود و از طبقات جهنم به درکات.
در این که چه گروهی از کدام در وبه کدام طبقه دوزخ سرازیر می شود ، روایاتی وارد شده است که می توانید برای اطلاع بیشتر به منبع ذیل مراجعه کنید.(3)
و عذاب هر کس متناسب با عذاب وی خواهد بود و هم چنین طول عذاب متناسب با گناهاني است كه از شخص سرزده است. کسانی که در جهنم عذاب می بینند ، دو گروه هستند:
الف) برخي پس از مدتي عذاب عفو الهي شاملشان شده و به بهشت جاودان منتقل مي‏گردند. اینان کسانی هستند که گرچه گناهانی داشتند ، اما کافر به خدا نبودند و گناه تمام وجودشان را تسخیر نکرده است و ایمان و اعتقاد نیز در وجودشان بود .
 ب) به گروهي خاص همچون كفار كه با وجود دلايل روشن آيات الهي را تكذيب كردند ، یا کسانی که تمام وجودشان از گناه پر شده و هیچ نقطه روشنی در درون آنها یا در اعمال آنها وجود ندارد ، عذاب هميشگي و جاويد وعده داده شده است.
  بنا بر این همه كساني كه وارد جهنم مي‏شوند براي هميشه در جهنم نخواهند بود و تنها عده خاصي مانند كافران براي هميشه در جهنم خواهند بود.
پی نوشت ها:
1) نورالثقلین ج4 ص 504
2) سوره نساء آیه 145
3) تفسیر نورالثقلین جلد چهارم ص504

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت