از کرامات امام حسین علیه السلام چه می دانید؟

 

پرسش:

با سلام خدمت حاج آقای فلاح. با توجه به شخصیت والای امام حسین علیه السلام, لطفا چندمورد از فضایل کمتر بیان شده از آن حضرت بفرمایید.

پاسخ:

با سلام و تشکر از حسن اعتماد شما
                      
اخلاق ستوده و اوصاف پسنديده و کرامات سید الشهدا فرزند امير المؤمنين ع بسيار زیاد است، که در کتب روایی و تاریخی آمده است . مدینة المعاجز بحرانی و اثبات الهداة شیخ حر عاملی از مهمترین تالیفات درباره کرامات اهل بیت معصومین ع  است. هر چندبرخی روایات از جهات متعدد قابل خدشه است .اما مجموع روایات صحیح و متواتر بر مقام ایشان دلالت دارد .

1. هنگامی كه آن حضرت به جانب عراق مى‏رفت، ام سلمه گفت: اى حسين! جدت فرموده: تو در عراق شهید خواهی شد، و قدرى خاك به من داد و فرمود كه هرگاه اين خاك خون گردد حسين من كشته شده باشد. آن حضرت فرمود كه اگر نيز من به عراق نروم مقتول خواهم شد. پس قدرى خاك برداشت و به ام سلمه داد و فرمود: هرگاه من كشته شوم اين خاك به خون تبدیل گردد، بدان كه من كشته گرديدم. ام سلمه گويد: آن را نيز در شيشه‏اى نگهداشتم، چون دهم محرّم شد اتّفاقا چاشت نگاه كردم برقرار بود، چون روز به زوال رسيد آن خاك در هر دو شيشه خون شده بود.

2.جابر جعفى مى‏گويد: نزد آن حضرت بودم. مردی اعرابی با حال جنابت نزد ایشان آمد و خواست كه از آن حضرت سؤال كند، آن حضرت فرمود: روانيست كه نزد ما جنب آيد و ملاقات نمايد. آن مرد برخاست و غسل كرد و باز به نزد آن حضرت آمد و آنچه مشكل بود، سؤال نمود.

3. عبد اللّه بن عباس مى‏گويد: من نزد حسین بن علی- عليه السلام- بودم. اعرابى‏اى نزد وى آمد و گفت: يا بن رسول اللّه! مرا از متاع دنيا شترى بود آن نيز گم شده، پدرت گمشده‏ها را راه مى‏نمود، تو پسر چنان پدرى، مرا به شتر من راه نماى ،آن حضرت فرمود: به سرعت به فلان موضع برو كه شتر تو آنجا است ، اعرابى به آن موضع رسيد و شتر خود را به آن صفت بديد كه آن حضرت فرموده بود.

4 . شخصى نزد آن حضرت آمد و خواست كه از حال دو زن كه‏ يكى مالدار بود و ديگرى به فقر و عفت گرفتار، سؤال كند و اینکه كدام از اين دو زن را به عقد اختيار كند. چون به خدمت امام حسین ع رسيد، پيش از آنكه سؤال كند آن حضرت فرمود:  آن زن اگرچه فقر دارد اما زود باشد كه خداى تعالى تو را از او فرزندى كرامت كند كه بهترين آن زمان باشد و اموال تو بسيار گردد. آن شخص به قول آن حضرت عمل نمود، به اندك زمانى مالدار گرديد و صاحب فرزند رشيدی شد

5.آن حضرت در شب عاشورا ياران خود را طلبيد و فرمود: اى ياران! رسم وفادارى به جاى آورديد، حالا برخيزيد و به اطراف عالم متفرق گرديد، دشمن مرا مى‏خواهد و چون شما را با من نبيند دست از شما بر مى‏دارند. یاران آن حضرت هیچ کدام از آن حضرت جدا نشدند و به غير از ایثار كلمه‏اى ديگر بر زبان نیاوردنند. پس امام فرمود: اگر برويد يك تن كشته نشويد الّا من و اگر نرويد جمله كشته شويد الّا يك تن، و اشاره به على بن الحسين كرد. و آن‏چنان شد كه آن حضرت فرمود.

ارشاد شیخ مفید ، منتهی الامال ، و آثار احمدى تاريخ زندگانى پيامبر اسلام و ائمه اطهار(ع)