در تنهایی خودم زیاد فکر و خیالبافی می کنم

خیال پردازی

پرسش:

در تنهایی خودم زیاد فکر  و خیالبافی می کنم به صورتی که در  زمانی که فکر هم نمی کنم، احساس می کنم در خیالات هستم.  اگر فکر نکنم با همه دعوا می کنم. دوست ندارم با کسی حرف بزنم و احساس نامیدی می کنم. برای فکر نکردن خیلی تمرین می کنم اما نمی شود.

پاسخ:

با سلام و ادب خدمت شما

معمولاً دختران و پسران در مقطع تحصيلي دبيرستان به خاطر برخي مسائل و مشكلات اضطراب زا از جمله بحران بلوغ بحران هويت بحران كنكور و بحران هاي مربوط به آينده دور یا نزدیک مانند ازدواج و ... سطح بالايي از اضطراب را تجربه مي كنند.

خوشبختانه اين اضطراب ها موسمي و موقتي هستند و بسياري از آن ها به مرور مرتفع مي گردد. در برخي دختران به خاطر تغييرات و نوسانات شديد فيزيولوژيكي و هورموني ما شاهد بروز برخي افسردگي هاي خفيف مي باشيم. احساس نااميدي، نداشتن انگيزه براي تداوم زندگي، انزوا جويي از علائم اين گونه افسردگي هاي خفيف مي باشد.

هم چنين دعوا و پرخاشگيري آن روي سكه افسردگي مي باشند. معمولاً افرادي كه از افسردگي در رنجند به پرخاشگري كلامي و غير كلامي با ديگران مي پردازند.
راه كارهاي درمان افسردگي بسيارند كه شما مي توانيد از طريق جستجوي اينترنتي واژه افسردگي به بسياري از اين راه كارها دست يابيد.

اگر اين افسردگي احتمالي تداوم يافت و به كاهش شديد و طولاني عملكرد شما انجاميد. در اسرع وقت به يك روانپزشك يا روان شناس باليني مراجعه نماييد. در بسياري موارد روان درماني و دارو درماني به صورت توأمان سهم به سزايي در درمان افسردگي ها متوسط و شديد دارد.

در مورد خيالبافي نيز بايد گفت: يكي از مكانيزم هاي دفاعي ناهشيار ما در برابر افكار اضطراب زا مكانيزم دفاعي خيالبافي مي باشد. ما از طريق خيالبافي خود را از واقعيت هاي اضطراب زا دور مي سازيم و خود را به عالم تخيلات كه اضطراب كمتري دارند مي بريم. هر چقدر ميزان اضطراب ما بالا باشد ميزان خيالبافي ما بيشتر مي شود و برعكس. براي راستي آزمايي اين نكته دقت كنيد در زمان هايي كه ميزان اضطراب شما كمتر است خيالبافي شما به نحو قابل توجهي كاهش مي يابد. هر چيزي كه به كاهش اضطراب شما كمك كند در كاهش خيالبافي شما مؤثر است.

موفق باشید.