چند استفتاء جالب از آیت الله مکارم حفظه الله.

 

 چند استفتاء از آیت الله مکارم حفظه الله.
١– زنا از دیدگاه ادیان
در مورد زنا توضیح دهید.
زنا از گناهان بزرگ محسوب می شود و در قرآن مجید و روایات معصومین علیهم السلام صریحاً تحریم شده است و تمام فقهای اسلام از تمامی مذاهب به حرمت آن فتوا داده اند و حتی در ادیان و مذاهب دیگر حرام و در بین عقلای غیر مسلمان نیز کار زشتی شمرده می شود و آثار نامطلوب و مجازات سنگینی در دنیا و آخرت دارد و در برخی از روایات این عمل زشت در ردیف کشتن پیامبر یا امام یا تخریب قبله مسلمانان بیان شده است. بدین جهت تمام پیامبران الهی پیروانشان را از این کار بلکه اندیشه آن نهی کرده اند.
٢ – قتل زانی محصنه بدون توجه به مهدورالدم بودن او
در مورد شخصی که دیگری را که با مادرش زنای محصنه نموده است و اعتقاد به استحقاق قتل وی دارد بفرمایید: چنانچه در هنگام قتل بدون قصد و توجه به اینکه مقتول مستحق قتل (مهدورالدم) است و بدون قصد قتل اقدام به کشتن او کند، نوع قتل چیست؟
در صورتی که معتقد به مهدور الدم بودن او نبوده قتل عمد محسوب می شود مگر این که ثابت شود قصد قتل او را نداشته و با آلتی که غالباً منتهی به مرگ نمی شود به او حمله کرده ولی اتفاقاً کشته شده است و یا خیال می کرده او مهدور الدم است که در این صورت قتل شبه عمد است.
٣ – نگاه به تصاویر بازیگران ایرانی بی حجاب
در یک سری سایت ها در اینترنت عکس یک سری از بازیگرهای ایرانی زن بی حجاب وجود دارد آیا دیدن آنها اشکال دارد با خیر
در صورتی که آنها را بشناسید اشکال دارد همچنین در صورتی که نگاه به آنها به قصد لذت باشد یا مفسده ای بر آن مترتب گردد.
٤ – ارتباط تلفنی دختر و پسر نامحرم
ارتباط تلفنی با یک پسر نامحرم در صورتی که به خاطر علاقه زیاد باشد ودختر بخواهد که آن پسر را هدایت کند چه حکمی دارد
جایز نیست.
٥ – خوردن گوشت دلفین و کوسه
آیا خوردن گوشت دلفین و کوسه حلال است؟یا خیر
در صورتی که فلس نداشته باشند حلال نیست.
٦ – حکم گیاه خواری
سوالی داشتم که ترک خوردن غذاهای حیوانی وخوردن غذاهای خام و گیاهی چه تاثیری در حالات انسان دارد و چگونه باید این کار را انجام دهیم؟
گیاه خواری و خام گیاه خواری کار بدی نیست ولی گاه باید مقداری گوشت خورد (پیش از گذشتن 40 روز) و کتابی به همین نام (خام گیاه خواری) ظاهراً منتشر شده است.
٧ – جایگزینی مفهوم
باتوجه به اینکه ازلحاظ منطقی مسوولیت کیفری واعمال مجازات برمبنای قوه تشخیص فرد می باشد وصرف رسیدن به یک سن خاص ویا بلوغ جنسی وجسمی که در اکثر موارد ممکن است با رشد عقلی وقدرت تشخیص مسایل همراه نباشد نمی تواند مبنای مسوولیت فرد قرار گیرد نظر شما در مورد پذیرش مفهومی به نام"رشد کیفری"- به معنای رسیدن به آن اندازه از رشد عقلی که فرد قادر به درک صحیح امر ونهی شارع(یاقانونگذار) باشد- به جای مفهوم بلوغ چیست؟
از نظر ما بلوغ مراحل مختلفی دارد کسی ممکن است در سن و سال معینی بلوغ برای انجام وظائف عبادات و مانند آن داشته باشد ولی بلوغ جهت ازدواج ندارد ، یا هر دو را دارد ولی بلوغ در جهت اقتصادی ندارد یا هر سه را دارد ولی بلوغ کیفری ندارد، این جهات قابل تفکیک هستند ولی روی حساب.
٨ – خواندن صیغه عقد موقت
این جانب جوانی هستم 21 ساله که در حال حاضر با شرایطی که دارم نمتوانم ازدواج کنم وبا شرایطی هم که در جامعه امروز است کنترل کردن شهوات برای این جانب سخت شده است البته با توجه به اینکه گفته شده برای جلوگیری از این مسئله شرایطی که گفته شده است مانند گرفتن روزه وغیره ..... را هم انجام داده ام ولی با شرایطی که دارم این مسئله خیلی سخت شده بعضی از دوستان مذهبی مسئله صیغه را برای من مطرح کرده اند می خواستم سئوال کنم که من می توانم با توجه به مسائل اسلام این کار را انجام دهم وآیا خواندن صیغه عقد موقت به توسط خودم درست است البته به زبان فارسی وصحیح آن.
ج: عقد موقت برای شما اشکالی ندارد و می توانید صیغه را از روی رساله بخوانید (ولی ازدواج موقت دختر باکره بدون اذن پدر جایز نیست).
٩ – خرید نرم افزار قفل شکسته
اگر کسى یک نرم افزار داشته باشد و به صورت قفل شکسته باشد، اگر ما آن را بخریم و استفاده کنیم درست است یا نه؟
این کار جز با رضایت تولید کنندگان اصلی آن جایز نیست، مگر در صورتی که از کفار حربی باشند، که در این صورت اشکالی ندارد.
١٠ – خرید کالاهای امریکایی و انگلیسی
با توجه به حمله ظالمانه و وحشیانه حکام امریکا و انگلیس به مردم مسلمان عراق ، جمعی از مقلدین حضرتعالی از جواز یا حرمت خرید کالاهای امریکایی و انگلیسی که طبعا منافع آن مستقیم یا غیر مستقیم به خزانه دولتهای محارب می ریزد سوال می نمایند
بی شک خرید کالاهای آمریکایی و انگلیسی کمک به این ظالمان است و از نظر شرع اسلام حرام است.
منبع: سایت معظم له

 

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت