اهمیت نماز جمعه را بگویید؟

با سلام
عبادات اسلامى، غير از جهات روحى و معنوى، آثار و جنبه‏هاى سياسى و اجتماعى هم دارد، به خصوص آنچه كه به صورت آشكار و گروهى با آداب و ويژگى‏هاى خاص اجرا مى‏شود. نماز جمعه، يكى از اين آيين‏هاى مقدس و با شكوه است كه امّت نمازگزار، در كنار بركات معنوى و ثواب عبادت، به آثار و نتايج اجتماعى آن نيز نايل مى‏شود.
 نماز جمعه، مظهر شكوه اسلام و عظمت مسلمين و وحدت بخشِ صفوف و خنثى كننده توطئه‏ها و تفرقه‏افكنى‏هاست.
 نماز جمعه، دو ركعت است كه همراه با دو خطبه از سوى امام جمعه به جاى نماز ظهر روز جمعه خوانده مى‏شود. در خطبه‏هايش، علاوه بر دعوت به تقوا و طرح مسائل اخلاقى و سازنده كه از واجبات خطبه است، طرح مشكلات مردم و مسائل اجتماعى مسلمانان و آگاهى‏هاى سياسى و هشدار نسبت به خطرها و دشمن‏ها و ... نيز ضرورى است و همين محتوا، به نماز جمعه تأثير فراوان در زمينه روشنگرى انديشه‏ها مى‏دهد.
 ضرورت شركت مستمر در نماز جمعه، مورد تأكيد اسلام است و اگر كسى بى دليل و عذر در جماعت مسلمانان و نماز جمعه آن‏ها شركت نكند، نشانه نوعى نفاق است.
 رسول خدا صلى الله عليه وآله فرموده است: هر كس سه جمعه پياپى، بدون عذر و بيمارى، عمداً در نماز جمعه شركت نكند بر دل او مُهرى از نفاق زده مى‏شود.(1)
 نماز جمعه، حج مساكين است.(2) نماز جمعه «ياد خدا»ست و خداوند در قرآن مى‏فرمايد:
 «يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِذَا نُودِىَ لِلصَّلَوةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْاْ إِلَى‏ ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُواْ الْبَيْعَ...»(3)
 اى مؤمنان! هرگاه به نماز روز جمعه فراخوانده مى‏شويد، به سوى «ياد خدا» بشتابيد و داد و ستد را رها كنيد.
 روز جمعه، روز تعطيلى مسلمانان است تا در كنار نظافت و استراحت، به تقويت بُعد معنوى و اجتماعى خود بپردازند.
 دشمنان اسلام، كه همواره در صدد تفرقه و تضعيف مسلمانان‏اند، از برگزارى مراسم نماز جمعه ناراحت مى‏شوند و تلاش در شكستن اين سدّ استوار ايمانى دارند.
 امام خمينى قدس سره مى‏فرمود: نمازهاى جمعه را با شكوه بجا بياوريد، و نمازهاى غير جمعه را هم، كه شيطان‏ها از نماز مى‏ترسند، از مسجد مى‏ترسند ...(4)

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت