چرا بعد از نماز به سه جهت سلام می دهیم؟

پرسش:
با سلام خدمت پاسخگوی محترم:
سوال بنده حقیر این است که بعد از نماز،افرادی 3 سلام می دهن یک بر امام حسین 2 امام رضا 3 امام زمان عج. اولا آیا این از روی عادت است یا روایت داریم.ثانیا:چرا فقط به این سه امام بزرگوار سلام میدهن
ممنون از شما التماس دعا

پاسخ:
با سلام و عرض احترام.
خدمت شما عرض کنم که سلام هايى كه پس از پايان نماز مى خوانند نخست رو به طرف قبله به حضرت سيدالشهدا سلام داده مى شود «السلام عليك يا ابا عبدالله، السلام عليك يابن رسول الله، السلام عليكم و رحمه الله و بركاته» و بعد رو به طرف خراسان به حضرت رضا سلام داده مى شود «السلام عليك يا على بن موسى الرضا المرتضى، السلام عليك يا معين الضعفائ، السلام عليكم و رحمه الله و بركاته» آن گاه رو به طرف قبله به حضرت حجت بن الحسن سلام مى دهيم: «السلام عليك يا صاحب الزمان، السلام عليك يا شريك القرآن و يا قاطع البرهان، السلام عليكم و رحمه الله و بركاته».
در خصوص سلام به معصومين(عليهم السلام) پس از نماز گفتنى است:
اولا: يكى از راههاى زيارت معصومين(عليهم السلام) زيارت و سلام از راه دور مى باشد و در روايات تصريح شده اين گونه سلام ها به آنها رسانده شود.
حضرت صادق(عليه السلام) فرموده است كه: هرگاه راه يكى از شما دور و از خانه اش تا به قبور ما مسافت بسيار باشد بالا رود به پشت بام بلندتر منزل خود و دو ركعت نماز كند و اشاره كند به سلام كردن بسوى قبرهاى ما پس به درستى كه آن به ما مى رسد
در روايت ديگرى نقل شده آن حضرت به يكى از ياران خود به نام سدير فرمود:اى سدير زيارت مى كنى قبر حسين(عليه السلام) را در هر روز؟ عرض كردم كه فداى تو گردم نه. فرمود: شما چه جفاكاريد، در هر جمعه زيارت مى كنيد او را؟ گفتم: نه. فرمود در هر ماهى زيارت مى كنيد گفتم نه فرمود در هر سالى او را زيارت مى كنيد گفتم گاهى از سال ها شده كه زيارت كرده ام فرموداى سدير چه جفاكاريد شما به امام حسين(عليه السلام) آيا نمى دانيد كه حق تعالى را دو هزار هزار فرشته ژوليده مو گرد آلوده كه مى گريند بر آن حضرت و زيارت مى كنند و خسته نمى شوند؟! چه مى شود براى تو اى سدير كه زيارت كنى قبر حسين(عليه السلام) را در هر جمعه پنج مرتبه و در هر روزى يك مرتبه؟ گفتم: فدايت شوم بين ما و بين او فرسخهاى بسيار است فرمود به من كه بالا رو به بام خانه ات پس نظر كن به جانب راست و چپ پس بلند كن سر خود را بسوى آسمان پس قصد كن جانب قبر آن حضرت را و بگو السَّلامُ عَلَيكَ يا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ نوشته مى شود براى تو زيارتى و آن زيارت حجه و عمره است.. مفاتيح الجنان، باب زيارات، مطلب سوم در زيارات مخصوصه حضرت ابى عبد الله الحسين(عليه السلام) است، هشتم زيارت اربعين است، ص 470.
ثانياً: در خصوص سلام دادن به اين شكل خاص پس از نماز، در روايات مطلبى ذكر نگرديده.
ثالثا: سلام به امامان بهتر است هميشه رو به قبله باشد. به همين جهت از برخى بزرگان ديده شده است كه تنها رو به قبله مى ايستند و سلام به پيامبر(صلى الله عليه وآله) و بقيه امامان(عليهم السلام) مى دهند اگر چه در خصوص امام رضا(عليه السلام) به جهت اين كه مرقد شريف ايشان در ايران مى باشد و موقعيت جغرافيايى آن به آسانى قابل تشخيص است رو به سوى مشهد سلام دادن رسم شده است.
دلیل این که غالبا سه معصوم ، از میان معصومین گزینش می شود این می تواند باشد که :
1. نسبت به زیارت امام حسین علیه السلام و سلام به ایشان ، در روایات توصیه های فراوانی شده است حتی از راه دور.
2 . امام رضا علیه السلام تنها معصومی هستند که در ایران هستند و تنها شیعیان اثنی عشری به امامت امام رضا علیه السلام اعتقاد دارند.
3. امام زمان علیه السلام نیز ، صاحب امر و حجت زنده خداوند در زمین هستند.

موفق باشید.

نظرات (6)

This comment was minimized by the moderator on the site

خسته نباشید
همانطور که توضیح دادید این سلام خاصه به معصومین علیهم السلام است
اما اخیرا در مساجد هنگام سلام به امام رضا .ع. به امام خمینی ( ره) هم
سلام میدهند
آیا این صحیح است؟؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
من چنین چیزی رو ندیدم تا حالا.

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام و خسته نباشید. از یکی از دوستان اینگونه شنیدم:پیامبر در معراج هنگامی که به بالاترین درجه رسید خداوند به ایشان سلام داد: السلام علیک ایهالنبی و رحمه الله و برکاته. و چون خداوند منبع سلام و سلامتیست و سلام دادن به خدا معنایی ندارد، پیامبر...

با سلام و خسته نباشید. از یکی از دوستان اینگونه شنیدم:پیامبر در معراج هنگامی که به بالاترین درجه رسید خداوند به ایشان سلام داد: السلام علیک ایهالنبی و رحمه الله و برکاته. و چون خداوند منبع سلام و سلامتیست و سلام دادن به خدا معنایی ندارد، پیامبر در جواب فرمود: السلام علینا و علی عبادالله الصالحین. و بعد دوباره خداوند فرمود السلام علیکم و رحمه الله و برکاته... در سایتهای مختلف جستجو کردم این روایت را به این شکل ندیدم. لطفا راهنمایی بفرمایید. با سپاس از شما
=================
پاسخ:
با سلام
بنده هم با جستجویی که کردم مستند چیزی پیدا نکردم.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

«السلام عليك يا ابا عبدالله، السلام عليك يابن رسول الله، السلام عليكم و رحمه الله بركاته»
ایا ((و)) را در {رحمه الله بركاته} فراموش کرده اید یا درست است؟
===============
پاسخ:
با سلام
بله فراموش شده بود. ممنون یادآوری کردید.

This comment was minimized by the moderator on the site

واقعا ممنونم
التماس دعا

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام خدمت شما
یه سوال در مورد وضو دارم:روحانی محلمون که در موسسه ی پاسخگویی سوالات شرعی قم مشغولند گفتند که در وضو اگر 3مرتبه عضوی را بشوییم حرام است...دلیل این حرمت را میشود توضیح دهید؟

===================
پاسخ:
سلام و ادب
بله اما اگر به نیت...

با سلام خدمت شما
یه سوال در مورد وضو دارم:روحانی محلمون که در موسسه ی پاسخگویی سوالات شرعی قم مشغولند گفتند که در وضو اگر 3مرتبه عضوی را بشوییم حرام است...دلیل این حرمت را میشود توضیح دهید؟

===================
پاسخ:
سلام و ادب
بله اما اگر به نیت وضو این کار رو بکند اشکال داره و الا نه.
علت هم کم و زیاد کردن عمدی وضو است که مخالفت با امر خداست.

ادامه مطلب
نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت