1. علی رضا
  2. احکام و فلسفه آن
  3. سه شنبه, 08 بهمن 1392
  4.  مشترک ایمیل شوید
بنام خداوند با سلام و تقدیم احترام:(
در صورت نبود زحمت 2 مورد حقیر را مجزا با توضیح لازم پاسخ بدهید. با تشکر و سپاس از شما استاد پاسخ به سوالات سایت طلبه پاسخ گو و آفرین به شما در طراحی این سایت مفید و خوب تان. برای نسل جوان و غیر جوان.

سوال (1) اولا فضو له ی یعنی مدفوع، پرنده گان حلال گوشت و حرام گوشت، ایا پاک اند؟ یا نجس اند؟ دوما بفرماید اگر مدفوع این ها به لباس یا بدن یا وسایل زندگی انسان برخورد کند. این ها رو نجس میکند؟

سوال (2) مدفوع پرنده گانی نظیر گنجشک و کلاغ و کبوتر و... که اغلب بر روی ماشین ها مدفوع شان را می ریزند و باعث کثیفی سطوح شان می شوند، ایا پاک اند؟
و نیز بفرماید ایا باعث نجسی سطوح ماشین ها می شوند یا چون پاک اند؟ پس به طب باعث نجسی سطوح ماشین ها نخواهند شد؟
نظر
There are no comments made yet.
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
با سلام و ادب
خواهش میکنم شما لطف دارید.
به نظر بيش تر مراجع معظم تقليد، فضله پرندگان حرام گوشت از جمله طوطی و خفاش پاك است ،ولي خوب است اجتناب شود.به فتواي امام خميني و آیت الله شبیری زنجانی و آيت الله بهجت،نجس است.ولی کثیف شدن سجاده نماز برای نماز اشکال ایجاد نمی کند ،مگر آن که مهر نجس شود یا لباس نمازگزار نجس شود.(1)
به فتوای مرجع تقلید خود عمل کنید.
لذا کاملتر که عرض کنم فضله پرندگان حرام گوشت نجس است اما فضله پرندگان حلال گوشت و حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است. (توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 69، مسأله 84 و 85.)
(آیت الله بهجت(ره) می فرماید: فضله پرندگان حرام گوشت نجس است اما فضله پرندگان حلال گوشت و حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است و فضله خفّاش بنا بر احتیاط نجس است.)
البته برخی دیگر از فقها فرموده اند: بنابر احتیاط مستحب، باید از فضله پرندگان حرام گوشت اجتناب کرد، یا به پاک بودن فضله پرندگان حرام گوشت، فتوی داده اند.
در زیر این فتاوا را ملاحظه می کنید:
آیة الله اراکی (ره): فضله پرندگان حرام گوشت بنا بر اقوى‏ نجس نمى‏باشد، اگر چه احتیاط مستحبّ است که از آن اجتناب شود.
آیات عظام گلپایگانى، صافى، فاضل لنکرانی(ره): فضله پرندگان حرام گوشت پاک است (گلپایگانى، صافى: ولى خوب است احتیاطاً از آن اجتناب شود خصوصاً در خفّاش و مخصوصاً نسبت به بول آن).
آیات عظام خوئى، تبریزى، سیستانى: بول و فضله پرندگان حرام گوشت پاک و بهتر اجتناب از آنها است.
آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله): فضله و بول پرندگان حلال گوشت و حرام گوشت نجس نیست ولى احتیاط مستحبّ پرهیز از حرام گوشت است مخصوصاً از بول خفّاش. (توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 69، مسأله 84 و 85. آیة الله بهجت(ره) می فرماید: فضله پرندگان حرام گوشت نجس است اما فضله پرندگان حلال گوشت و حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارند پاک است و فضله خفّاش بنا بر احتیاط نجس است.)
آیا فضله پرندگان حرام گوشت؛ مانند کلاغ و زاغ و عقاب و طوطى نجس است؟
آیة الله خامنه ای(دام ظله): فضله پرندگان حرام گوشت نجس نیست. (أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، ص: 54، س 279)

لذا اگر مرجع شما فضله حیوانات حرام گوش رو حرام نمیداند به لباس یا فرش و ماشین و ... هم بخورد اشکالی ندارد و لازم به پاک کردن نیست.
بازم اگر جایی رو متوجه نشدید بفرمایید.
موفق باشید
اللهم عجل لولیک الفرج
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. احکام و فلسفه آن
  3. لینک جواب
  • صفحه :
  • 1


هنوز پاسخی برای این پرسش ارسال نشده است.

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت