آیا منتظر موقعیت عالیتر برای ازدواج باشم؟

پرسش:

مي خواهم ازدواج موفق داشته باشم اما می ترسم آیا منتظر بمانم یا ازدواج کنم ؟

پاسخ:

با سلام و اهدای امید و آرزوی موفقیت برای شما

در مورد مسئله ازدواج لازم است به نكات زير توجه داشته باشيد.
1. به منظور دست يافتن به يك ازدواج موفق ابتدا بايد معيارهاي همسر مناسب خود را بشناسيد و به آنها آگاهي پيدا كنيد. از اين رو قبل از هر اقدامي بايد با توجه به سليقه شخصي و مقتضاي ايمان خود و بهره‏گيري از كتابهاي مربوطه اوصاف و ويژگي‏هاي يك همسر ايده‏ال را ليست كنيد. به منظور آشنائي با ويژگي‏هاي همسر مناسب لازم است حداقل از يكي از كتب زير استفاده كنيد.
1. جوانان و انتخاب همسر، نوشته آقاي مظاهري
2. انتخاب همسر، نوشته آقاي اميني
3. خانواده متعادل، نوشته آقاي شرفي.
2. در قدم بعدي، لازم است به ويژگي‏هاي استخراج شده ضريب و امتياز بدهيد چرا كه يكي از ويژگي‏ها ايمان است و ويژگي ديگر شغل مي‏باشد و بي ترديد اين دو ويژگي از اهميّت و امتياز يكسان برخوردار نيستند لذا در مرحله دوم به ويژگي‏هاي بدست آمده ضريب بدهيد. شما ليست را تهيه و امتيازات را درج كنيد و منتظر آمدن خواستگار باشيد.
3. لازم به تذكّر است كه برخي از ويژگيها و اوصاف يك ويژگي كيفي است و كميّت‏پذير نيست مانند ايمان و صداقت و... در اين گونه موارد بايد به رفتار وي مراجعه نمود و بر اساس آن قضاوت كرد شخص با ايمان غيبت نمي‏كند، دروغ نمي‏گويد، نماز را در اول وقت مي‏خواند، حساب مالي دارد و... لذا از راه صحيح بايد به وجود اين اوصاف پي برد نه اينكه صرفا به گفته ديگران اعتماد شود.
4. بعد از بدست آوردن اوصاف و ميزان برخورداري نامزدتان از اين اوصاف، به وي امتياز بدهيد در صورتي كه از مجموعه مثلاً 100 امتياز وي حداكثر امتياز را بدست آورد اقدام كنيد توجه داشته باشيد كه هرگز شخصي كه صد در صد مطابق خواسته و معيارهاي شما باشد يافت نخواهد شد البته بايد دقت كنيد كه برخي اوصاف را نمي‏توان ناديده گرفت و احراز آنها لازم است هر چند امتياز بالاي را داشته باشد مانند خوش اخلاقي و ايماني و صحت مزاج و عدم ابتلاء به بيماريهاي ارثي و ژنتيكي.
5. در پايان به چند توصيه مهم اشاره مي‏كنيم:
الف) حساسيّت وسواس گونه نداشته باشيد بلكه دقت لازم است.
ب) در تمام مراحل زندگي بخصوص ازدواج كه از حساسيت لازم برخوردار است از توكّل به خداوند و استعانت از ائمه هدي(ع) غفلت نورزيد. لذا رعايت آداب شرعي مندرج در كتب روائي مانند كتاب مكارم الاخلاق ضروري است.
ج) به هنگام تحيّر و ترديد از مشورت با افراد آگاه و خيرخواه و مورد اعتماد محروم نباشيد.
د) بدون جهت و به انگيزه‏هاي واهي و يا ويژگي‏هاي دنيوي و يا احتمالات بي پايه جوان خواستگار خود را ردّ نكنيد.
ه) نسبت به ازدواج نبايد حساسيت افراطي نشان داد و همان گونه كه گذشت بايد نسبت به معيارهاي اساسي پاي فشرد ولي بر معيارهاي غير اساسي نبايد پاي فشرد و اصرار نمود چه بسا آنها را بعدا بايد بدست خود محقق سازيد و يا بايد از آنها چشم پوشي كنيد چرا كه فردي كه صد در صد مطابق خواست شما باشد هرگز پيدا نخواهد شد و انسان‏ها بايد با يكديگر تفاوت داشته باشند تا بتوانند خود به كمالي ره يابند و فرزندان از هر يك از والدين متناسب با ويژگي‏هاي شخصيتي او بهرمند شود از غضب يكي بترسند و از مهرباني افراطي ديگر خشنود گردند حساسيت بيش از حد سخت آسيب مي‏رساند و چه بسا موجب خسته شدن شما و فراموش شدن ويژگي‏هاي حياتي و اساسي مي‏گردد.
و) حتما از كتب معرفي شده بهره بگيريد و صفات و خصوصيات همسر ايده‏آل همانند ايمان، همتراز بودن در طبقه اجتماعي و سطح فرهنگي و عدم زمينه ابتلا به بيماري‏هاي ارثي و ژنتيكي را فراموش نكنيد تا ازدواج موجب سعادت شما و خوشبختي گردد نه... بنابراين از مطالعه صفات و تحقيق ميداني در مورد وجود اين صفات غفلت نورزيد.
ز) ما معيارهايي را كه در احاديث براي همسر خوب ذكر شده، بيان مي‏كنيم. شما هم همين شرايط را مد نظر بگيريد و با توكل به خداوند اقدام نماييد. البته اين شرايط نسبت به افراد نسبي هستند و نبايد انتظار داشته باشيد شخص مورد نظر شما از بالاترين حد آن برخوردار باشد.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت