دختری که در سن جوانی و نوجوانی دچار شهوت می شود چه باید بکند؟

پرسش:

دختری که درسن جوانی و نوجوانی دچار شهوت می شود چه باید بکند؟

پاسخ:

با سلام و ادب

عرض کنم که مطمئناً غريزه جنسي از نيرومند ترين غرايز در وجود انسان است كه خداوند آن را در وجود وي قرار داده و اهداف و مصالح خاصي نيز بر آن مترتب است.

به خاطر وجود همين غريزة نيرومند است كه انسان گرايش به جنس مخالف مي يابد و با همة مشكلاتي كه وجود دارد يا تصور مي شود، به ازدواج روي مي آورند و حاضرند بسياري از سختي ها و مشكلات را به خاطر آن تحمّل كنند يا برخود هموار نمايند و از بسياري از خواسته هاي خود يا خودخواهي ها بكاهند.

در توضيح المسائل آمده: اگر كسي به جهت زن نداشتن ( ازدواج نكردن )  به گناه مي افتد، بر او واجب است ازدواج كند.(1)

در بسياري مواقع عدم امكان ازدواج، مشكل بودن آن از طرف خودمان است، يعني دختران يا پسراني كه مي خواهند ازدواج كنند، سخت گيري هاي بي موردي دارند كه با توجه به اهميت اين مسئله بايد تعديل شده و آرزوها و خواسته ها را كمتر نمايند.

بعضي از مشكلات مربوط به فرهنگ جامعه است يا از طرف پدر و مادر و خواسته هاي غير منطقي كه دارند، تحميل مي شود و يا به نوعي مشكلاتي در ذهن اشخاص القا مي شود كه  براي رفع اين مسائل نيز نياز به تلاش جوانان دارد تا زمينه هاي مناسب و مساعد را آماده سازند.

در هر حال جوانان هستند كه بايد براي خود چاره اي بينديشند كه آيا خويش را تسليم گناه با همه عواقب و دور شدن از رحمت الهي كنند، يا اين كه زمينه و شرايط ازدواج را فراهم آورندو يا اگر در مدتي كه اين زمينه فراهم نيست، عفت و پاكدامني را پيشه سازند، در عين حال كه به فكر ايجاد زمينه و آمادگي هستند.

پيامبر اسلام فرمود: «از گروه جوانان، هر يك از شما كه قدرت ازدواج دارد، حتماً اقدام كند، زيرا بهترين وسيله است كه چشم را از نگاه هاي آلوده و عورت را از بي عفتي محافظت مي كند».(1)

در عين حال قرآن مجيد راه مقابله با طغيان غريزه جنسي را در صورت فراهم نبودن زمينة ازدواج، عفت پيشگي و يا خويشتن داري در امور جنسي مي داند و مي فرمايد: «آن ها كه وسيلة ازدواج ندارند، بايد عفت پيشه كنند تا خداوند آنان را به فضلش بي نياز كند».(2) البته اين امر، نياز به مقاومت دارد كه در روايات به عنوان جهاد اكبر مطرح شده است. تسهيل كنترل غريزة جنسي در گرو اموري است:

1ـ طرد افكار شيطاني: مشكل ترين مرحلة رويارويي با انحراف جنسي، سالم سازي انديشه و پرهيز از افكار شهوي است. امام علي(ع) مي فرمايد: «كسي كه در اطراف گناه بسيار بينديشد، سرانجام به آن كشيده خواهد شد».(3)

2ـ پر كردن اوقات فراغت با مطالعه، تفريح، مسافرت و غيره.

3ـ كنترل چشم: نگاه راهبر دل و دام شيطان و بذر شهوت است. براي مهار غريزة جنسي بايد از ديدن آن چه كه ميل جنسي را تحريك مي كند خودداري كرد. امام علي(ع) مي فرمايد: «بهترين عامل رو گرداني از شهوات، فروبستن چشم ها است».(4)

4ـ عدم آميختگي زن و مرد: همنشيني زن و مرد و همسخن شدن و خلوت كردن با يكديگر زمينة لغزش را فراهم مي كند.

5ـ كم خوري: يكي ديگر از راه هاي كنترل غريزة جنسي، دوري از پرخوري است. از اين رو در روايات اسلامي از روزه داري به عنوان عامل تعديل غريزة جنسي ياد شده است.

پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد: «اي جوانان، هر يك از شما قدرت ازدواج دارد، ازدواج كند و اگر قدرت ندارد روزه بگيرد، زيرا روزه گرفتن براي كنترل شهوت مفيد است».(5)

6ـ يكي از راه هاي آرام كردن طوفان غريزة جنسي در انسان، ورزش و فعاليت بدني است، زيرا ورزش مقدار فراواني از انرژي هاي بدني و فكري انسان را به خود اختصاص مي دهد و از مسايل ديگر كم مي كند.

7ـ آخرت گرايي: توجه به پاداش اخروي دربارة كساني كه دامن خود را از گناه پاك داشته اند. امام علي(ع) مي فرمايد: «كسي كه به بهشت علاقه دارد، خواهش هاي نفس و شهوات را فراموش كند».(6)

8ـ ياد مرگ: رسول خدا(ص) اصحاب خود را دربارة مرگ بسيار سفارش مي كرد و مي فرمود: «زياد مرگ را ياد كنيد، زيرا ياد مرگ شكنندة لذات نفساني و مانع ميان تو و شهوات است».(7)

علاوه بر آن چه گفته شد بايد اين امور را رعايت كند:


1 خود را از محيطها و موقعيت هاى تحريك آميز دور نگه دارد و از خلوت گزينى اجتناب ورزد.


2 از پوشيدن لباس هاى تنگ و چشبنده خوددارى ورزيده و از تماس و لمس نمودن اعضاى بدن خود ياديگران شديداً دورى گزيند;


3 تخيّلات و تفكرات خود را كنترل كند و بداند هر آن چه به ذهن و انديشه اش مى گذارد, خداوند به آن آگاه است و در اين زمينه مسئوليت دارد و بايد تنها به عقل و قوانين شرعى تأييد مى كنند بينديشد تا رستگار شودزيرا تخيّلات و تصوّر دربارهء مسايل جنسى و شهوت آلود منجر به تحريك هاى مداوم گرديده و نيروى حيات رااز بين برده و انسان را از مسائل حقيقى و واقعى زندگى باز مى دارد;


4 با توجه به اين كه دوران جوانى , دوران پر شور و حساس عمر به حساب مى آيد, شايسته است كه جوان با برنامه ريزى دقيق براى اوقات شبانه روزى به يارى كار و تلاش مداوم در زمينه هاى تحصيلى و علمى ومطالعاتى و كارهاى ذوقى و تفريحى حداقل زمان لازم را به خوابيدن اختصاص دهد و زمانى به بشر رود كه خواب بر او مستولى شده و زود به خواب رود;


5 با اشتغال به مطالعه كتب سودمند و مراجعه به كتابخانه ها در اوقات فراغت , زمينه موفقيت تحصيلى آينده خود را فراهم سازد;


6 رفت و آمد با دوستان خوب و مؤمن , نماز اول وقت , نماز با جماعت , پرهيز از دوستان و رفقاى بى بند وبار و منحرف ;


7 قبل از خوابيدن وضو بگيرد و سوره هاى قل اعوذ و آية الكرسى را بخواند;


8 در برنامه غذايى خود دقت كند و از مداومت در مصرف بعضى از خوردنى هاى محرك و مقوّى وشهوت برانگيز خوددارى كند;


9 تمايل ها و افكار خود را از توجه به خويشتن به سوى ازدواج و زندگى آينده معطوف سازد و بداند كه دير يا زود ازدواج مى كند و بايد آمادگى كامل داشته باشد;


10 همواره با ذكر و ياد خدا اُنس و الفت داشته باشد. خداوند در آيهء 28سوره رعد مى فرمايد: آگاه باشيد كه تنها با ياد خدا قلب ها آرامش مى يابد و هر كس از ياد خدا فاصله بگيرد زندگانى بر او سخت و دشوار خواهد شد.(8)

پي نوشت ها:
1.مكارم الاخلاق، ص 100.
2.نور (24) آية 33.
3.غررالحكم، ج 5، ص 321.
4.همان، ج 6، ص 164.
5.بحارالانوار، ج 100، ص 220.
6.نهج البلاغه، قصار 30.
7. بحارالانوار، ج 74، ص 388
8. اقتباس از آن چه يك جوان بايد بداند, ص 76ـ 79

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت